individuele begeleiding

Bij Dichtbij Ambulant Grown-ups richten we ons op jouw talenten, jouw interesses en op datgene waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. We helpen jou verder te ontwikkelen in jouw eigen tempo, zonder druk en met weinig prikkels.

Weet jij nog niet goed wat je leuk vindt of wat jouw talenten zijn? Heb jij het gevoel dat dat de mensen in jouw omgeving je niet goed begrijpen?  Dan zoeken we samen met jou naar jouw specifieke mogelijkheden en talenten. Dit doen we met warmte, betrokkenheid en professionaliteit. Wij bieden (intensieve) 1-op-1 begeleiding op maat waar jij dat wil. Thuis, op locatie in Amersfoort of elders.

Ons doel is dat jij ontdekt wie je bent en wat jouw talenten zijn en dat je deze talenten op je eigen manier en in jouw eigen tempo vorm gaat geven. Doordat wij ons richten op dat waar jij goed in bent en met plezier doet, kom je beter in je vel te zitten en zult tot (nog) meer in staat zijn.

Jouw talenten ontdekken op jouw tempo

Jezelf mogen en kunnen zijn

Wij bieden ambulante individuele begeleiding op maat op de manier die past bij jou. Daarmee wordt bedoeld dat er goed naar jouw wensen en behoeftes geluisterd wordt en dat wij er in dit proces van ontdekken er helemaal voor jou zijn. Samen met jou stellen we een begeleidingsplan op en maken we doelen waar jij aan wilt werken en die echt bij jou passen. De nadruk hierbij ligt op:  wat kan ik, wat wil ik, waar ben ik goed in en met welke ondersteuning haal ik het beste uit mijzelf? Samen met jouw begeleider(s) bepaal jij welke activiteiten jij gaat doen om je talenten verder vorm te geven.

Zo houden we jouw voortgang bij

Iedere drie maanden evalueren wij met jou, en mensen die belangrijk voor jou zijn, jouw begeleidingsplan en kijken wij samen of er nog aan de juiste doelen wordt gewerkt. Als je toe bent aan het werken richting een nieuw doel, dan wordt jouw plan aangepast. Wij werken met een digitaal cliëntendossier (ZilliZ) waar jij zelf jouw voortgang kunt inzien en bijhouden.

vanaf 18 jaar oud

Wij hebben momenteel GEEN wachtlijst

Kenmerken van Dichtbij Ambulant Grown-ups

  • Ambulante begeleiders die begeleiding geven bij Dichtbij Ambulant zijn of worden geschoold in de CSL-methodiek;
  • De begeleiding kan plaatsvinden bij jou thuis, op jouw werk(plek) of elders op locatie;
  • De begeleiding is minimaal 2 uur per keer;
  • Vergoeding verloopt via PGB of een onderaannemersconstructie.

Onze methodiek

Wie heeft er ooit beweerd dat spelenderwijs iets leren alleen iets voor kinderen is? Wij hanteren voor onze begeleiding de waardes van de Contactgericht Spelen en Leren (CSL)-methodiek voor zowel kinderen als volwassenen. Bij cliënten boven de 18 jaar ligt de focus voornamelijk op het onderlinge contact om vervolgens vanuit dit contact passende ondersteuning te bieden. Eenvoudig uitgelegd ga jij met jouw begeleider samen ontdekken wat jouw (natuurlijke) talenten zijn en deze samen tot uitvoering brengen. Daar leer jij niet alleen van maar ook jouw begeleider.