Spelbegeleiding

Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website! Welkom bij Dichtbij Ambulant.

Hier helpen we kinderen, jongeren en jongvolwassenen tussen de 4 en 23 jaar oud die soms wat extra hulp nodig hebben. Misschien voel je je soms verdrietig, boos of heb je moeite met leren. Geen zorgen, wij zijn hier om jou te helpen!

Begeleiding speciaal voor jou

Hoe werkt (spel)begeleiding?

Wij werken eigenlijk overal met jou. De begeleider bij jouw thuis, gaat (soms) mee naar school of jullie zijn samen op onze locatie in Amersfoort. Op onze locatie hebben wij heel veel spelletjes en knutselspullen speciaal voor jou. Ook wil de begeleider zoveel mogelijk buiten spelen met jou. Gelukkig hebben we dan ook veel voetbalvelden en speeltuintjes in de buurt. Samen met je begeleider ga jij elke keer weer opnieuw dingen ontdekken en beleven.

  • Wij begeleiden jou voor minimaal 1 jaar;
  • Jouw begeleiding is op de locatie van Dichtbij Ambulant (Ruimtesonde 8 in Amersfoort), bij jou thuis, op school/BSO of op locatie elders;
  • De (spel)begeleiding is altijd minimaal 2 uur per keer.

En waarschijnlijk voor jouw ouders of verzorgers goed om te weten:

  • Jouw begeleider volgt de basiscursus CSL of heeft deze reeds behaald;
  • Alle mederwerkers van Dichtbij Ambulant hebben een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • Jouw begeleider is geregistreerd in het SKJ-register of staan onder toezicht van een SKJ-geregistreerde medewerker;
  • Vergoeding voor jouw begeleiding loopt via PGB of een onderaannemersconstructie (wij zijn momenteel bezig met verschillende aanbestedingen);
  • Wij bieden ook begeleiding aan kinderen in crisis-/noodsituaties waarbij nog geen stabiele situatie is.

Wat kan jij verwachten van ons?

van 4 T/m 17 jaar oud

Wie wordt jouw begeleider?

Onze begeleiders hebben plek voor nieuwe kinderen

Het is super belangrijk dat jij jouw begeleider begrijpt en andersom ook. Daarom kijken wij altijd heel goed welke begeleider er bij jou past. Wij proberen er voor te zorgen dat je altijd 1 vaste begeleider hebt en ook altijd minimaal 1 extra begeleider. Dit is bijvoorbeeld voor wanneer je begeleider op vakantie gaat. Dan kan jouw begeleiding gewoon doorgaan.

Onze (spel)begeleiders werken samen met jou om te kijken wat jij nodig hebt en leuk vindt om te doen. Misschien wil je beter leren omgaan met je gevoelens, heb je hulp nodig bij school of wil je meer vriendjes maken. Wat het ook is, we passen ons aan jouw wensen en behoeften aan en ook een beetje aan die van jouw ouders natuurlijk.

Samen met jou gaat de begeleider vooral leuke dingen doen en avonturen beleven. Je hoeft bij ons niet te zitten en te praten, je gaat juist spelletjes spelen en activiteiten ondernemen. Van spelletjes spelen leer je namelijk veel meer dan je denkt.

Normaal is altijd iemand anders de baas maar tijdens onze begeleiding ben jij juist de baas! Jij gaat samen met je begeleider per keer kijken wat je leuk vindt om te doen. Misschien heb je soms helemaal geen zin om iets te doen en ook dat mag. Dan doen jullie een keertje rustig aan.

De begeleider is er minimaal 1 jaar. Dit is omdat wij het belangrijk vinden dat jij je begeleider goed leert kennen en ook vertrouwen. Want als jullie elkaar begrijpen kunnen jullie ook samen leren en uitproberen.